info@diaco-system.ir
ده خط 38454377-051 - 09153251974 - 09155798245
شنبه تا پنجشنبه : 8:00 صبح - 18:00 بعدازظهر

اخبار و مقالات

آشنایی با تجهیز تلفن‌کننده سیستم اعلام حریق

 

آشنایی با تجهیز تلفن‌کننده سیستم اعلام حریق:

تجهیز تلفن‌کننده یک ابزار ارتباطی موثر برای ایجاد ارتباط دو جانبه بین افراد حاضر در یک ساختمان و پنل اعلام حریق است.

به کمک تجهیزات تلفن‌کننده می‌توان با تشخیص سریع حریق درخواست کمک کرد و افراد ناتوان یا کم‌توان را فورا تخلیه کرد.

الزامات مربوط به طراحی سیستم ارتباط صوتی در مواقع اضطراری (تلفن‌کننده) در استاندارد بریتانیایی BS5839 آورده شده است.

در این استاندارد الزامات لازم برای طراحی، نصب و راه‌اندازی و نگهداری سیستم‌های تلفن‌کننده بیان شده است.

طبق این استاندارد ایستگاه‌هایی که کنترل پنل مرکزی حریق در آن قرار گرفته است برای برقراری ارتباط باید به هدست یا ادوات ارتباط صوتی مجهز باشند تا بتوانند تماس‌های ورودی و خروجی را کنترل کنند. سیستم تلفن‌کننده نباید خاموش باشد و باید در هر زمانی از شبانه‌روز امکان دسترسی به آن وجود داشته باشد.

سیستم برقراری ارتباط صوتی در شرایط اضطراری:

این سیستم‌ها عمدتا شامل موارد زیر می‌باشند:

تلفن‌کننده حریق:

در اغلب موارد ساختمان‌های 4 طبقه به بالا باید به سیستم تلفن‌کننده مجهز باشند. همچنین این سیستم‌ها باید در ساختمان‌هایی با شکل، اندازه یا کاربری خاص که الزام ارتباط بین مکان‌های دور از دسترس و کنترل پنل وجود دارد نصب شوند.

تلفن کننده قابلیت ضبط شماره تلفن و پیغام مربوط را دارا بوده و می‌تواند با انواع مراکز کنترل حریق و حفاظتی مورد استفاده قرار گیرد بصورتیکه بلافاصله پس از هر اعلام، بطور اتوماتیک با شماره تلفن های موجود در حافظه ارتباط برقرار کرده و پیغام مربوطه را مخابره می‌کند.

دستگاه تلفن‌کننده به دو صورت خط تلفن ثابت و خط تلفن سیم‌کارتی موجود است این تجهیز می‌تواند پیام متنی و یا صوتی از پیش تعیین شده را به شماره‌های ذخیره شده در آن ارسال کند.

در مورد منبع تغذیه سیستم تلفن کننده و اتصال آن به سیستم اعلام حریق باید در نظر داشت که منبع تغذیه تلفن کننده معمولا 12 ولت است در حالیکه سیستم اعلام حریق 24 ولت است بنابراین جهت کاهش ولتاژ باید از رگلاتور استفاده شود. رگلاتور موجب کاهش ولتاژ شده و از آسیب رسیدن به تلفن کننده جلوگیری می‌کند.

نحوه عملکرد تلفن کننده اعلام حریق:

همانطور که قبلا گفته شده پیام صوتی و یا متنی از پیش تعیین شده به همراه تلفن‌های مشخص بر روی دستگاه قرار می‌گیرد به محض وقوع حریق تلفن‌کننده به حالت هشدار در می‌آید، برای جلوگیری از آلارم‌های کاذب یک بازه زمانی 60 ثانیه‌ای برای واکنش تلفن‌کننده در نظر گرفته شده است در صورتیکه بعد از مدت زمان سیگنال حریق برطرف نشد پیام از پیش تعیین شده به شماره تلفن اول مخابره می‌شود. در صورتیکه بعد از 2 دقیقه هشدار حریق برطرف نشد پیام به شماره تلفن دوم مخابره می‌شود و این روند تا قطع شدن هشدار حریق ادامه دارد. سپس دستگاه 5 دقیقه منتظر می‌ماند در صورت قطع نشدن هشدار حریق تلفن کننده مجددا پیام را از ابتدای لیست به شماره‌ها مخابره می‌کند.

برای متوقف کردن تلفن کننده شخص می‌تواند با فشردن یک کلید یا وارد کردن کد مربوطه دستگاه تلفن کننده را متوقف کند.  

زمان مکث تلفن‌کننده در برندهای مختلف قابل تنظیم است.

مقایسه تلفن کننده سیم کارتی و خط ثابت:

جهت حفظ اماکن فاقد خط تلفن ثابت از خطر مانند پارکینگ ها، گاراژها، کارخانه ها، سوله ها، کارگاه‌ها و مرغداری‌ها استفاده می‌شود. مزیت اصلی دستگاه تلفن‌کننده سیم کارتی این است که علاوه بر تماس و پخش پیام، پیامک‌هایی نیز ارسال می‌کند این پیامک‌ها می‌توانند گزارشی از فعال و غیر فعال شدن سیستم توسط دیگر کاربران، اعلام زون فعال شده، قطع برق و غیره باشند. مزیت دیگر دستگاه تلفن کننده سیم کارتی این است که قدرت کنترل از راه دور نیز دارد که این کار با نرم افزارهای نصب شده روی گوشی انجام می‌شود.

تنها نکته‌ای که برای تلفن‌کننده سیم کارتی باید مد نظر قرار داد این است که محل نصب آن باید از نظر آنتن‌دهی بررسی شود.

دستگاه‌های تلفن کننده خط ثابت به خط ثابت تلفن نصب شده در محل، متصل می‌شوند و هنگام وقوع حادثه با شماره‌های موجود در حافظه تماس می گیرند و پیغام از قبل ضبط شده را پخش می کنند. عیب این نوع تلفن‌کننده‌ها در این است که اگر در اثر آتش‌سوزی یا ساییدگی، کابل تلفن از بیرون از ساختمان قطع شود دیگر عمل نمی‌کنند.

همچنین در دستگاه‌های تلفن کننده خط ثابت، امکان فعال و یا غیر فعال کردن سیستم از راه دور وجود ندارد.


در ارتباط باشید